woensdag, mei 21, 2003

Volgens Teletekst is er in deze omgeving gisteren 26 millimeter regen naar beneden gekomen. Ik geloof dat 70 het gemiddelde voor een maand is.
Ik heb net geprobeerd een stuk gras te maaien, en ik ontdekte heel snel waar de laagste stukken zitten: dat zijn die stukken waar je een stap zet, wegglibbert en gelijk de halve grasmat naar z'n grootje helpt. En het is (op deze klei) nu ook te nat om te zaaien.
Op alle hogere stukken doet alles het erg goed, en het stikt van de beestjes: wantsen die druk bezig zijn om een volgende generatie te maken; geel-zwarte hompen op de varen, die bij nader inzien bestaan uit hele kleine opengebarsten coconnetjes waar minieme spinnetjes omheen krioelen, met moederspin zorgzaam (neem ik aan) in de buurt; kevertjes van een bijna lichtgevend blauw; vlinders en motten en hommels.
Ik heb weer veel brandnetels uitgetrokken; uitgebloeide bloemen uit de sering geknipt; een grasboeket geplukt; gekeken of alle nieuwe planten een beetje tevreden lijken; gezien dat er dankzij het vogels voeren ineens her en der zonnebloemen opkomen dus dat zaaien niet nodig was geweest - maar de zaaizonnebloemen kan ik wel neerzetten waar ik ze wil hebben.
Ik heb de handgrasmaaier schoongemaakt en alle schroefjes stevig aangedraaid. Gemaaid wat er te maaien viel, het maaisel bijeen geharkt en in de biobak gedaan.
Ik moet vaker afgewezen worden voor een baan.

Geen opmerkingen: