donderdag, mei 29, 2003

Piercingfilmpje valt slecht bij bezoekers

HAARLEM-Na acht flauwgevallen bezoekers heeft Teylers Museum in Haarlem ingegrepen. Uit de expositie 'De versierde mens II: Piercing' is vrijdag een antropologische video verwijderd. De film toont hoe fanatiek religieuze hindoes en moslims van allerlei leeftijden de huid en lichaamsdelen doorboren met allerlei metalen steekvoorwerpen.
Scholieren vielen flauw of werden misselijk van wat ze te zien kregen. Het achtste slachtoffer kwam ongelukkig terecht, waardoor hij een snee in zijn kin opliep. Eerder moest een andere bezoeker al een soortgelijke verwonding in een ziekenhuis laten hechten.
Teyler-woordvoerder Hans Gramberg: ,,Vervelend voor de betrokken scholier en zijn klasgenoten. Die waren nogal geschrokken. En een tegenvaller. We waren net zo blij dat we afgelopen week de duizendste vmbo-scholier mochten verwelkomen.''
Teyler had als speciale voorzorgsmaatregel lespakketten naar scholen gestuurd, zodat docenten hun leerlingen vast zouden kunnen voorbereiden op eventueel schokkende beelden. Ook staat er waarschuwing op een van de toegangsdeuren van de expositiezaal. Tot nu toe bezochten 15.000 mensen de expositie, die nog tot en met 1 juni is te zien.
(Bron)

Geen opmerkingen: