zaterdag, mei 31, 2003

Wauw! Dat was heel mooi...
Ben uiteindelijk gewoon in eigen flat op drie hoog gaan staan, waar ik al snel doorhad dat ik naar het noordoosten moest kijken in plaats van naar het oosten. En het NO is goed te zien vanaf het trappenhuis van de flat.
Raar: zo'n schemer die maar aanhoudt (niet gemerkt dat het donkerder werd, het bleef gewoon heel lang grijzig). En dan ineens zo'n bloedrode sikkel die opkomt! Terwijl alle kleuren flets zijn door die grijzigheid, het contrast was enorm. Bovendien dook die sikkel al snel weg achter een paar bomen, naarmate er meer licht en dus meer kleur kwam, werden de bomen groener maar de sikkel nauwelijks minder rood.
Vogels bleven langer fluiten dan normaal, maar dat is ook weleens als het erg bewolkt is.
De sikkel was nog vrij lang goed te bekijken. Niet continu natuurlijk, maar met bril zag je niets, zo weinig licht gaf de sikkel. Daarnaast stonden er bomen in de weg, maar de vorm en kleur van de zon waren toch goed te zien.
Pas wat later was er door de bril iets te zien, en zo heb ik nog een tijdje gestaan: brilletje tegen mijn eigen bril aanhoudend, afwisselend door het ene oog en het andere oog kijkend, regelmatig afgeleid door vogels en af en toe voorbijgangers die wat riepen ;-)
Nu maar wachten op foto's.

Geen opmerkingen: