woensdag, mei 28, 2003

TT 104 Ook coffeeshops straks rookvrij

DEN HAAG In coffeeshops mag niet meer worden gerookt, wanneer op 1 januari 2004 de tabakswet ingaat. Volgens die wet hebben werknemers recht om in een rookvrije omgeving te werken.
Voorzitter A. Roskam van de coffeeshop-houdersvereniging denkt het probleem te kunnen omzeilen. Hij wil in het contract werknemers laten verklaren dat zij geen rookvrije werkplek wensen. "Personeel weet dat in coffeeshops wordt gerookt", aldus Roskam.
Ook de horeca voorziet problemen met de tabakswet. Zij hebben een jaar uitstel gekregen. Coffeeshops vallen niet in deze branche en krijgen geen respijt.

Hebben de toeristen eindelijk door dat een coffeeshop alles heeft maar geen koffie, of dat je er alles kunt kopen maar dat de koffie gratis is, moeten we ze weer uitleggen dat je er niet mag roken. Het blijft lastig.
Kunnen we al die restaurants en café's en coffeeshops enzovoorts niet met een glazen wand in tweeën delen? De ene helft voor de rokers onder het personeel en de clientèle, de andere helft voor de niet-rokers?

Geen opmerkingen: