maandag, augustus 25, 2003

Grote zoekactie naar Fries meisje

OLDEBERKOOP - De politie in Friesland is maandagochtend een grote zoekactie naar een 11-jarig meisje begonnen. Het meisje fietste samen met een vriendinnetje naar school toen een onbekende man de twee aansprak in Oldeberkoop.
De leerlinge van basisschool De Tjongeling stapte bij de man in de auto en is sindsdien spoorloos. Een woordvoerder van de politie meldde dat bij de zoektocht onder meer een helikopter en speurhonden zijn ingezet.
De jeugd- en zedenpolitie verhoort het vriendinnetje als belangrijkste getuige. Nadat het 11-jarige meisje door de man was meegenomen, fietste het vriendinnetje door naar school. Daar aangekomen vertelde zij wat er was gebeurd. De schoolleiding sloeg daarop onmiddellijk alarm.
Ook de ouders zijn gehoord. Alle bewoners van het dorpje worden ondervraagd. Zo hoopt de politie meer informatie over de man te krijgen. Tot nu toe is er geen daderprofiel. Wel is van de bandensporen van de auto van de verdachte een gipsafdruk gemaakt. De Friese politie heeft de collega's in Drenthe en Groningen ingelicht. Mogelijk hebben de man en het meisje Friesland verlaten.
(Bron)

Geen opmerkingen: