maandag, augustus 25, 2003

Opnieuw schapen gedood in Twente

ENSCHEDE - Opnieuw is een schaap in Twente het slachtoffer van dierenbeulen geworden. In de nacht van zaterdag op zondag is in Enschede een schaap omgebracht. Deze keer sloeg de dader het dier vermoedelijk met een stok dood.
Sinds enige tijd onderzoekt een rechercheteam de zaak, maar dat levert tot nu toe nog geen spoor van de dader(s). In anderhalve maand zijn nu drie schapen gedood in Twente.
Ook verwondde de dierenmishandelaar twee lammeren. De werkwijze was dit keer anders dan bij de twee vorige schapen. Daar sneed de dader stukken vlees uit de beesten en nam die vervolgens mee. Desondanks sluit de politie niet uit dat het om dezelfde dader(s) gaat.
Passanten zagen zondagmorgen vroeg het dode schaap in een wei aan de Vanekerbeekweg liggen. De eigenaar, een 50-jarige Enschedeër, maakte al twee keer mee dat zijn dieren werden mishandeld. De technische recherche zette het stuk weiland direct af voor sporenonderzoek. Volgens de politie is ze sterk afhankelijk van getuigen die iets gezien of gehoord hebben.
(Bron)

Geen opmerkingen: