donderdag, oktober 23, 2003

Stel. Je was veel te vroeg wakker, en om vier uur 's middags val je zo ontzettend om dat je vriendje belt en zegt: ik ga even onder zeil, bel me straks maar wakker.
Vriendje belt je lief om kwart voor zeven wakker, met de melding dat ie over tien minuten naar de winkel gaat, en daarna doorzoeft naar jou.
Je wordt wakker van de bel, tegen half acht. Voor de deur staat de man die zou komen eten, en je snapt het niet - waarom is z'n vriendin niet meegekomen? Zouden ze ruzie hebben gehad in de super? Of zou ze een ommetje fietsen? Je laat hem binnen, meldt dat je je aan gaat kleden en laat in de gang speciaal het licht aan voor als zij komt, zometeen. Hij zegt er niks over, dus ruzie is misschien wel het meest waarschijnlijke - maar ze komt toch wel.
Pas als je je aankleedt, dringt er een en ander tot je door. Tis niet gewoon voor je om bloot de deur open te doen. En die vriendin van die man - ben je dat niet zelf? Je kijkt (inmiddels aangekleed) nog eens afwachtend naar de deur, maar nee. Er hoort helemaal geen andere vrouw bij die man - behalve jijzelf.
Het heeft even geduurd voor ik de verwarring kwijt was.
Welke droomuitlegger leeft zich uit?

Geen opmerkingen: