woensdag, oktober 22, 2003

Vijf vermoedelijke terroristen opgepakt

ROTTERDAM - Politie en justitie hebben vrijdag vijf vermoedelijke terroristen aangehouden. Hiermee denkt justitie een terroristische aanslag te hebben voorkomen. Het zou gaan om een bomaanslag. Voor de achtergrond van de verdachten moet worden gedacht "aan een radicaal moslim netwerk".
Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten. Waar de aanslag had moeten plaatsvinden, is nog onduidelijk. Justitie kan ook niet zeggen of het doel in Nederland ligt.
De vijf arrestanten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vier van hen zijn voor tien dagen in bewaring gesteld. Een van hen is vrijgelaten wegens onvoldoende verdenking. Ze worden onder andere verdacht van "voorbereiding van een ontploffing" en "deelneming aan een criminele organisatie".
De zaak kwam aan het rollen na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De informatie kreeg de dienst in het doorlopende onderzoek naar extreme moslims in Nederland en had volgens het OM betrekking op "een mogelijk ophanden zijnde terroristische actie".
De verdachten, allen mannen, zijn afkomstig uit Amsterdam (2), Amersfoort, Den Haag en Schiedam. De verdachte uit Amersfoort is op vrije voeten gesteld. Het OM geeft verder geen informatie over de identiteit van de arrestanten. Die wordt volgens de woordvoerder nog onderzocht.
Bij huiszoekingen nam justitie onder meer computers, diskettes, videobanden en cassettes in beslag. Verder werden een vals paspoort en een vals rijbewijs aangetroffen.
(Bron)

Hippo heeft ook computers, diskettes, videobanden en cassettes. Hippo heeft drie paspoorten (waarvan één niet meer geldig). Hippo heeft het SAS-handboek in huis. Hippo kijkt weleens naar OPA's recepten. Hippo staat niet bekend als al te staatsvriendelijk.
Hippo is geen man en geen moslim. Is dat dan het verschil?

Geen opmerkingen: