maandag, maart 22, 2004

Kamer wil heroïnehoerenlopers aanpakken

DEN HAAG - Hoerenlopers die willens en wetens gebruikmaken van ernstig verslaafde prostituees, zouden daarvoor moeten worden gestraft. Dat vinden CDA en PvdA in de Tweede Kamer.
Het PvdA-Kamerlid Wolfsen wil hoerenlopers aanpakken die bewust misbruik maken van verslaafden die "psychisch en lichamelijk aan de grond zitten". Hij wil dit onderbrengen bij hetzelfde wetsartikel dat seks met bewustelozen of psychisch gestoorden strafbaar stelt.
Het CDA wil ook maatregelen in deze richting. Daarmee is daarvoor een meerderheid in de Tweede Kamer.
(Bron)

Kun je dan ook licht verslaafd zijn? En: van mij mag je die types aanpakken, maar waar halen die meiden dan het geld vandaan? Krijgen ze hulp om af te kicken en een nieuw leven op te bouwen?
In Amsterdam heb ik in de jaren tachtig eens een tijdje staan kijken bij een brug met verslaafde vrouwen. Mannen liepen langs, vroegen de prijs, beoordeelden in een oogopslag hoe slecht de vrouw er aan toe was, en trokken zich nog even terug in een kroeg. Wat later liepen ze dan weer een rondje, en dan was de prijs gezakt omdat de ontwenningsverschijnselen erger waren. Waar de meiden eerst een geeltje vroegen, accepteerden ze later mannen voor een tientje zonder condoom. Ik stond erbij en keek er naar - en ik kon maar niet begrijpen wat nou de kick was van sex met een bibberend, kokhalzend gratenpakhuis met holle wangen en doffe ogen. Puur de macht misschien?

Geen opmerkingen: