vrijdag, maart 26, 2004

Unilever snijdt in beloningen topbestuur

ROTTERDAM - De top van levensmiddelenconcern Unilever heeft in 2003 fors aan beloning ingeleverd door het wegvallen van bonussen. Bestuursvoorzitter A. Burgmans zag zijn inkomen met ongeveer 37 procent dalen. Hij ging van 2,9 miljoen euro in 2002 terug naar 1,8 miljoen. Dat bleek vrijdag uit het jaarverslag en een toelichting daarop.
De beloning van zijn Burgmans' Britse collega N. FitzGerald werd meer dan gehalveerd. Hij kreeg in 2003 2,1 miljoen euro tegen 4,7 miljoen een jaar eerder. Het verschil is bij FitzGerald zo groot omdat er een flinke optiewinst in het beloning zat verwerkt.
Het basissalaris van beide topbestuurders is het afgelopen jaar veel harder gestegen dan de inflatie. Burgmans kreeg er ongeveer 8,2 procent bij en kwam uit op 1,3 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro in 2002. FitzGerald ging er circa 8,5 procent op vooruit tot een bedrag van 1,5 miljoen euro.
Naast het basissalaris is er ook geld uitgekeerd wegens geleverde prestaties plus vergoedingen voor zaken als huisvesting en autogebruik.
(Bron)

Geen opmerkingen: