woensdag, januari 12, 2005

Germaine Greer stapt uit Big Brother

Het feministische icoon Germaine Greer is dinsdag uit het Britse televisieprogramma Celebrity Big Brother gestapt. Volgens de bekende wetenschapper, auteur en voorvechtster van de rechten van de vrouw was haar deelname aan het programma een fout die zij nu herstelt.
De deelname van Greer aan de Big Brother-serie voor beroemdheden had velen al verbaasd. "Ik heb een fout gemaakt en heb besloten mijn verliezen te beperken", aldus Greer over haar besluit om het Big Brother-huis al na vijf dagen te verlaten. Greer had beloofd haar eventuele prijzengeld te doneren aan een fonds dat zich inzet voor het behoud van het regenwoud. "Het regenwoud redt het ook nog wel even zonder mij, ik bedenk wel wat anders", zei de 65-jarige Greer.
De precieze aanleiding voor haar vertrek uit de serie wilde Greer niet geven. In de enkele afleveringen die met haar zijn opgenomen had Greer onder meer een conflict met Brigitte Nielsen, de ex-vrouw van Sylvester Stallone, over hoe de keuken gerund moest worden. Ook vond haar voorstel om te 'rebelleren' tegen het strakke draaiboek van de programmaleiding door uit de kleren te gaan en naakt door het Big Brother-huis te gaan lopen, geen steun.
Greer verkreeg wereldfaam met haar in 1970 verschenen boek 'De vrouw als eunuch', waarin zij zich afzette tegen de mannelijke dominantie in de maatschappij en de onderdrukking van vrouwen.
(Bron)

Geen opmerkingen: