donderdag, januari 13, 2005

Sydney moet helft minder water gebruiken

SYDNEY - De Australische metropool Sydney moet zijn consumptie van water flink beperken om een gigantisch tekort af wenden. Onderzoekers hebben dat volgens The Sydney Morning Herald van donderdag bekendgemaakt.
De bewoners en bedrijven van Sydney moeten hun waterverbruik meer dan halveren, stellen de onderzoekers van de Vereniging van Diensten voor Watervoorziening.
Daarvoor is een radicaal andere benadering van de consumptie van water nodig. De mensen moeten beseffen dat water een zeer schaars goed is geworden.
Indien het land op het huidige verbruikersniveau doorgaat, dreigt er in 2015 een tekort aan water in Australiƫ van 275 miljard liter en in 2030 818 miljard liter. De grote steden moeten snel minderen. Sydney met meer dan de helft: 54 procent, Brisbane met 51 procent en Melbourne en Perth met 41 procent.
Het probleem is volgens deskundigen dat de mensen nog niet doordrongen zijn van de noodzaak om zuinig met water om te gaan. Alle beetjes helpen, zoals bijvoorbeeld een speciale zuinige douchekop, aldus een betrokkene.
Het regent in Australiƫ steeds minder en de steden daar groeien snel. De overheden leggen beperkingen op, maar die zijn vooralsnog onvoldoende. Het land verbruikt 27 miljard liter meer water dan het in zijn reserves kan terugwinnen.
(Bron)

Geen opmerkingen: