maandag, januari 17, 2005

Vriendje had vandaag voor het eerst zijn nieuwe schoenen aan. Die stonden al jaren op de kast te wachten tot zijn andere schoenen op waren.
Ze zijn lelijk, ze zijn oranje. Erg oranje. Maar dat zal niet lang duren.
Vriendje werkt vaak buiten, en wil dus waterdichte schoenen. Jaren geleden was zijn schoensmeer op, en sindsdien smeert ie ze met vaseline. En hij heeft het ook weleens met zonnebloemolie gedaan, werkt prima zegt ie.
Nu heeft vriendje schijnbaar weer bedacht waar ie schoensmeer kan kopen, want hij heeft het over zwarte schoensmeer. Op die oranje schoenen, zodat dat oranje weg gaat.
In 1982 of zo kocht ie bij een dump eens een potje schoensmeer, toen al erg oud. Pas veel later bekeek hij de ingrediƫntenlijst: walvisvet. Dat zal nu waarschijnlijk niet meer in de smeersels zitten.
Vriendje is ook berucht omdat hij eens naar Van Haren ging, zijn voet op de toonbank zwiepte en zei: 'Heeft u deze nog? Deze heb ik hier 5 jaar geleden gekocht'. En volgens mij snapt ie nog steeds niet helemaal waarom dat arme meisje achter de toonbank daar zo van schrok.
Nu ja, we hopen maar dat de oranje schoenen net zolang mee zullen gaan als de vorige. In dat geval moet ie over 5 jaar of zo eens gaan rondkijken naar schoenen die dan nog een paar jaar op de kast mogen staan.

Geen opmerkingen: