vrijdag, april 15, 2005

Brute inval politie bij onschuldig gezin

Een gezin met vier kinderen in de Rotterdamse wijk Spangen dient een aanklacht in tegen de politie omdat zij ten onrechte bruut is overvallen door gemaskerde en zwaarbewapende leden van een arrestatieteam.
De vader, J. Weever, werd maandagavond geboeid en geblinddoekt en onder schot gehouden, terwijl zijn drie zoontjes - 8 jaar, 1 jaar en een baby van 2 maanden - uit bed werden gehaald.
Hij bleek te zijn verward met een van de verdachten van een schietpartij in de Schaepmanstraat: die was ook kaal. Agenten zagen de verdachten een huis binnenvluchten en besloten tot huiszoekingen.
De 15-jarige dochter Ivienska: "Ik was rond tien uur 's avonds net bezig mijn schooltas in te pakken toen het begon te tochten. Ik liep naar het raam en op dat moment riep een stem vanaf een balkon aan de overkant: 'Jij daar, laat dat raam open!' Ik schrok me rot en rende naar beneden, naar mijn vader, die tv zat te kijken. We liepen terug naar het raam, waarop werd geroepen dat we de handen tegen het raam moesten drukken. Handen omhoog, werd steeds geroepen. Er stond een rode laser van een pistool-mitrailleur op ons gericht."
De vader: "Vijf gehelmde mannen met pistolen in de aanslag klommen naar binnen. Ze zagen eruit als ninja's. Alleen de ogen onbedekt. Ik werd geboeid, geblinddoekt en op de knieƫn gedwongen."
Op zoek naar het vuurwapen kamde de tienkoppige eenheid het huis uit. "Tegen de kinderen werd geroepen dat ze wakker moesten worden; hun kamers werden doorzocht. Voortdurend snauwden ze dat we stil moesten zijn", aldus de vader.
Aan de beproeving kwam een einde toen de officier van justitie arriveerde. Toen bleek de vergissing: de verdachte was net als de vader kaal.
Het team vertrok. "Sorry, zei een van de agenten nog. Ze boden een sigaret aan." Daarmee namen de Weevers geen genoegen. Moeder Jasmine Weever: "De kinderen durven niet meer op hun kamer te slapen. Ze huilen voortdurend. Deze dagen logeren ze bij opa en oma."
De ouders dienen een aanklacht in en eisen een schadevergoeding.
Volgens een politiewoordvoerder was het machtsvertoon nodig omdat de verdachte vuurwapengevaarlijk was. Ook is de volgende dag een agent langsgegaan voor nazorg. Uiteindelijk werden vier verdachten aangehouden en twee pistolen in beslag genomen.
(Bron)

De werkelijkheid haalt de reclame in.

Geen opmerkingen: