woensdag, april 13, 2005

Kopers villa's weren gehandicapten

SITTARD - Kopers van villa's in de dure Sittardse wijk De Kollenberg willen geen verstandelijk gehandicapten in hun buurt. Ze hebben een actiecomité gevormd dat forse schadeclaims eist als de vestiging van 24 verstandelijk gehandicapten in drie woningen in nieuwbouwproject Hof Kollenberg doorgaat.
De actievoerders willen anoniem blijven, maar hebben zich gemeld bij het Sittardse raadslid W. Krekels van de lokale lijst SNS. Die bevestigde hun actie woensdag, maar steunt die niet.
Voorzitter W. Schmitz van de stichting Pepijn en Paulus in Echt, die de woningen voor de groep gehandicapten aankocht, begrijpt de commotie niet. "Gehandicapten zijn gewone Nederlandse staatsburgers", zegt hij. De stichting heeft cliënten ondergebracht in acht soortgelijke projecten in Limburg, maar nog nooit klachten uit de buurt gehad.
(Bron)

De villakopers hebben gelijk hoor. Gehandicapten zijn eng en gevaarlijk, en handicaps zijn besmettelijk, dat weet iedereen. Bovendien zou het gemiddelde IQ in de wijk weleens kunnen stijgen als er verstandelijk gehandicapten gaan wonen en dat kun je niet hebben natuurlijk.

RTL4 meldde nog een saillant detail: het gaat hier om de wijk waar een film is opgenomen: Flodder :D

Geen opmerkingen: