zaterdag, april 16, 2005

Verdonkeremanen opent de aanval op '26.000 gezichten'

AMSTERDAM - Minister Rita Verdonkeremanen van Vreemdelingenzaken opent de aanval op de nationale actie '26.000 gezichten' waarbij in filmpjes om aandacht wordt gevraagd voor de situatie van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat schrijft de Telegraaf zaterdag. In vier recente uitzendingen hebben asielzoekers volgens Verdonkeremanen leugenachtige verhalen opgehangen over hun situatie.
Zo stelt een Iraanse man dat hij nooit naar behoren duidelijk heeft kunnen maken wat zijn werkelijke politieke verleden in zijn land van herkomst is. Na het dossier te hebben ingezien, komt Verdonkeremanen echter tot de conclusie dat dat onzin is. De man heeft twee asielprocedures doorlopen, tot aan de Raad van State toe en heeft zijn verhaal een aantal keer mogen vertellen.
Door het ministerie van Buitenlandse Zaken is er zelfs een apart onderzoek gehouden naar de situatie van de Iraniƫr . Volgens Verdonkeremanen heeft de man dus vele malen de kans gehad om zijn punten duidelijk te maken.
Joost Bosland, woordvoerder van '26.000' gezichten zegt de filmpjes nog eens goed te willen bekijken met het commentaar van de minister erbij. Maar volgens hem lijkt het erop dat Verdonkeremanen een campagne voert om de organisatie in een slecht daglicht te stellen.
(Bron)

Geen opmerkingen: