donderdag, juni 09, 2005

Financiële managers somber over economie

AMSTERDAM - Een meerderheid van financiële managers in Nederland (59 procent) ziet geen opleving van de Nederlandse economie in de komende twaalf maanden. Een meerderheid (57 procent) van de CFO's verwacht daarentegen wel een toenemende winst voor het eigen bedrijf.
Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Trendbox, dat is verricht in opdracht van het tijdschrift Chief Financial Officer Magazine. Resultaten van het onderzoek werden donderdag bekendgemaakt.
Meer dan 70 procent van de CFO's acht de eigen financiële rapportage betrouwbaarder, beter te interpreteren en beter uit te leggen dan voorheen. Aan de andere kant meent maar 50 procent van de ondervraagden dat de kans op problemen en schandalen is afgenomen, zo blijkt verder uit het onderzoek.
(Bron)


Lichte groei in aantal miljonairs in Nederland

AMSTERDAM - Ondanks het tegenvallende economische klimaat is het aantal miljonairs in Nederland het afgelopen jaar licht gestegen. De groep van rijkaards in ons land zag tegen het eind van 2004 zijn ledenbestand stijgen met 2,4 procent tot 102.600 mensen.
Een jaar eerder was er nog sprake van stilstand. Dat blijkt uit een donderdag verschenen jaarlijks rapport van zakenbank Merrill Lynch en adviesbureau Cap Gemini.
Nederland bleef wel flink achter op Europa en de rest van de wereld. In Europa steeg het aantal vermogende particulieren (mensen met ten minste 1 miljoen dollar aan eigen vermogen, zonder dat de waarde van hun huis of andere dure goederen zijn meegerekend) met 4,1 procent tot 2,6 miljoen. Vooral in Spanje en Engeland kwamen er veel welgestelden bij. Het aantal groeide in beide landen met bijna 9 procent.
(Bron)

Geen opmerkingen: