zaterdag, juni 11, 2005

Linkse activisten in Rotterdam opgepakt

In Rotterdam zijn vanmiddag 12 linkse actievoerders opgepakt. Het twaalftal was naar Rotterdam-Lombardijen gekomen om actie te voeren tegen een demonstratie die gericht was tegen de komst van een islamitisch gebedshuis.
Voor het protest tegen de moskee, die georganiseerd was door de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA), was een vergunning verleend. Leden van de Alliantie demonstreerden tegen de komst van een Surinaamse moskee in de wijk IJsselmonde. Volgens de NA "moet de islamisering van Nederland worden gestopt voordat het te laat is en iedere Nederlander gedwongen zal worden zijn neus naar Mekka te richten".
Linkse activisten, die op Samen tegen Racisme.nl hadden opgeroepen tot een tegengeluid jegens "de neo-fascistische Nationale Alliantie", mochten wel een tegendemonstratie houden, maar niet in de buurt van waar de NA haar protest hield. Zij mochten demonstreren op het Schouwburgplein in het centrum van de stad. De twaalf linkse activisten wilden toch naar het NA-protest, en werden daarom opgepakt. Enkele tientallen andere linkse activisten werden door de politie op een bus richting het centrum gezet.
De demonstratie van extreem-rechts tegen de moskee verliep volgens de politie probleemloos.
(Bron)

Geen opmerkingen: