woensdag, juni 15, 2005

Overleg huisartsen gaat toch door

DEN HAAG - Het overleg tussen de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), de zorgverzekeraars en minister van Volksgezondheid Hans Laagst wordt woensdagmiddag hervat. Dat zegt bemiddelaar Ella Vogelaar. Zij verklaarde woensdag dat ?een looneis van de huisartsen van welke aard dan ook niet bestaat?.
Vogelaar verklaarde 'not amused te zijn' toen ze woensdagochtend de Volkskrant zag. "Er is overleg gaande, dan staat interventie van andere partijen dat in de weg." Vogelaar zei ook dat er geen sprake was van een gecoördineerde actie tussen Laagst en de Kamerleden. Vogelaar deed een oproep aan alle Kamerleden zich buiten de onderhandelingen te houden.
Het overleg stond op losse schroeven na een ingezonden brief van de coalitiepartijen VVD, CDA en D66 in de Volkskrant van woensdag. Zij schrijven dat huisartsen leugens verspreiden over de nieuwe zorgverzekering met het enige doel om hun eigen salaris met 10 procent omhoog te krijgen.
LHV-voorzitter Bas Vos weigerde daarop om het overleg met Laagst te hervatten en eiste van Laagst dat hij openlijk afstand zou nemen van de brief. Vos gaf later aan ook genoegen te nemen met een verklaring van Vogelaar.
(Bron)

Geen opmerkingen: