dinsdag, juni 14, 2005

Robin van Persie opgepakt

ROTTERDAM - De politie van Rotterdam heeft maandag profvoetballer Robin van Persie gearresteerd. De speler van Arsenal zit vast op verdenking van verkrachting. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zei dinsdag dat er een aangifte tegen hem is gedaan wegens een incident dat zich dit weekeinde in Rotterdam heeft afgespeeld. Het OM gaf verder geen toelichting. Van Persie kan maximaal drie dagen worden vastgehouden zonder formele aanklacht. Arsenal weigerde dinsdag vooralsnog te reageren.
Ook zijn advocaat A. Moszkowicz liet nog weinig los. Hij heeft zijn cliƫnt in de ochtend bezocht. De raadsman stond enkele jaren geleden Patrick Kluivert bij die eveneens werd beschuldigd van het verkrachten van een vrouw.
De 21-jarige geboren Rotterdammer maakte vorige week nog deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller viel in tegen zowel Roemeniƫ als Finland. Hij verhuisde vorig jaar van Feyenoord naar de Londense club Arsenal.
Van Persie geldt als een groot voetbaltalent. Hij wordt geroemd om zijn fijngevoelige linkervoet en scherp spelinzicht. Alleen zijn branie speelt hem af en toe op. Bij Feyenoord leidde dat nogal eens tot botsingen met de trainer en teamgenoten.
Van Persie is bij het grote Arsenal tot rust gekomen. Hij schikte zich daar in een nederige rol en kwam langzamerhand tot wasdom. Hoewel hij in februari nog van het veld werd gestuurd in de competitiewedstrijd tegen Southampton. "Een absoluut dieptepunt van dit seizoen", zei Van Persie daarover. Later herstelde hij zich met twee goals in de bekerwedstrijd tegen Blackburn Rovers (3-0), waardoor Arsenal de finale bereikte van de FA Cup.
Bondscoach Marco van Basten heeft de jonge vleugelaanvaller nu ook in de armen gesloten en hem al twee invalbeurten in het grote Oranje gegeven. Tegen Finland maakte hij zijn eerste doelpunt als international.
Trainer Foppe de Haan merkte vorig jaar al een verandering bij Jong Oranje. "Hij wordt menselijker. Je kan tegenwoordig ook een grapje tegen hem maken, iets tegen hem zeggen. Toen hij de eerste keer bij ons kwam, was dat heel anders. Toen moest ik op kousenvoeten lopen, omdat ik het gevoel had dat hij anders zou exploderen", sprak de supervisor van de Nederlandse jeugdelftallen.
In oktober 2004 kwam Van Persie in het nieuws toen hij zijn dure BMW aan gort reed in Londen. De voetballer verliet ongedeerd na de zware crash de plaats van het ongeluk en liet zijn totaal verkreukelde wagen onbeheerd achter.
Van Persie is niet de eerste Nederlandse voetbalprof die met een aangifte van verkrachting te maken krijgt. In 1997 werd Kluivert van hetzelfde beschuldigd. De voetballer, destijds in dienst van AC Milan, zou haar met drie vrienden seksueel hebben misbruikt. Het gerechtshof besloot destijds Kluivert niet te vervolgen wegens gebrek aan bewijs.
(Bron)

Geen opmerkingen: