dinsdag, juni 14, 2005

Uitgebreider:

Zoektocht naar poema op de Veluwe

EDE - De politie zoekt op de Veluwe samen met de Koninklijke Marechaussee en jachtopzichters naar een loslopende poema. De Marechaussee zette dinsdagmiddag zestig personen in, van wie vijftig leden van de ME. Dat liet een woordvoerder van de Marechaussee weten.
De politie gaat ervan uit dat het dier bij een particulier hoort. "Hij is in ieder geval niet ontsnapt uit een dierentuin", aldus een voorlichtster van de politie. Deskundigen van dierenpark Burger's Zoo adviseren om tijdens schemer en in het donker niet het bosgebied in te gaan.
De politie kreeg vanaf eind vorige week verscheidene meldingen binnen van mensen die een katachtige door het bos zagen struinen. De eerste melding kwam uit Harskamp. In het weekeinde werd het dier gesignaleerd in Wekerom. De poema is het laatst gezien in de buurt van de Simon Stevinkazerne in Ede.
De Marechaussee kamt de gebieden waar het dier zich kan ophouden, voornamelijk militaire gebieden, sinds dinsdagmiddag zorgvuldig uit. De politie en het KLPD voeren luchtpatrouilles uit. De politie benadrukt dat de poema zal worden neergeschoten zodra hij is getraceerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: