donderdag, juni 02, 2005

Rosenmöller stort deel vergoeding terug

Paul Rosenmöller stort een deel van zijn vergoeding terug die hij krijgt voor zijn werkzaamheden als voorzitter van de commissie Pavem. Het gaat om 25 duizend euro, die teruggaat naar het ministerie van Sociale Zaken. Dat laat een woordvoerder van minister Aart Jan de Kneus donderdag weten.
Rosenmöller raakte in opspraak toen bekend werd dat hij voor één dag werken in de week 1360 euro vergoeding kreeg. Hij ontving per maand bijna 5900 euro, waar maximaal 4150 euro toegestaan is. Dat is de helft van het maandinkomen van iemand uit de hoogste ambtelijke schaal.
Het ministerie van Sociale Zaken is bezig de regelingen over vergoedingen bij de verschillende departementen op een rij te zetten. Volgens De Geus wil Rosenmöller dat niet afwachten en wil hij een gebaar maken door geld terug te storten. "Dat is zijn persoonlijke keuze geweest."
De voormalig fractievoorzitter van GroenLinks is voorzitter van de tijdelijke commissie, die op 1 juli 2003 is ingesteld om de participatie van allochtone vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. De commissie, waarin ook prinses Máxima zit, wordt op 1 juli ontbonden, na het geven van een eindadvies. De Geus benadrukt dat de commissie goed werk heeft geleverd.
(Bron)

Geen opmerkingen: