donderdag, juni 02, 2005

Schwarzenegger presenteert klimaatplan voor Californië

Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft woensdag een klimaatplan gepresenteerd waarmee zijn staat Californië de uitstoot van broeikasgassen omlaag wil brengen. Daarmee neemt de Republikeinse gouverneur afstand van de regering Bush, die internationale oproepen om de klimaatverandering tegen te gaan naast zich neer heeft gelegd.
"Vandaag wordt Californië aanvoerder in de strijd tegen de opwarming van de aarde", zei Schwarzenegger. "Het behoeft geen debat meer. We kennen de feiten, we zien de dreiging en we weten dat het nu tijd is om in actie te komen."
Volgens het plan moet de uitstoot van broeikasgassen in Amerika's dichtstbevolkte staat de komende vijf jaar omlaag worden gebracht tot het niveau van 2000, in 2020 tot het niveau van 1990 en in 2050 tot 80 procent onder het niveau van 1990. Een speciale werkgroep onder leiding van het hoofd van de dienst milieubescherming wordt verantwoordelijk voor de verwezenlijking van de gestelde doelen.
Schwarzenegger presenteerde zijn ambitieuze plan bij de opening van de Wereldmilieudag-conferentie van de Verenigde Naties, die voor het eerst wordt gehouden in de Verenigde Staten.
(Bron)

Geen opmerkingen: