donderdag, juni 02, 2005

Talpa mag naam 'Tien' voor 5 miljoen kopen

NAARDEN - SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica) heeft het bedrijf van John de Mol (Talpa) de naam 'Tien' te koop aangeboden voor 5 miljoen euro. Dit na een rechterlijke uitspraak donderdag waarin werd bepaald dat de rechten op de naam Tien bij SBS liggen.
Die zender wil binnenkort beginnen met een digitaal kanaal onder de naam TV 10 en heeft de rechten op die naam. Volgens de rechter lijkt die naam teveel op Tien en spande SBS terecht een juridische procedure aan.
Volgens Talpa-woordvoerder T. Notermans deed SBS donderdagavond het aanbod om de naam te verkopen. Niet alleen hangt er een duur prijskaartje aan, ook wil SBS dat Talpa het aangekochte programma Expeditie Robinson (vroeger Net5) een jaar lang niet op de buis brengt.
Volgens Notermans maakt het SBS-aanbod de hoger beroep-zaak die Talpa gaat aanspannen alleen maar sterker. "Wij denken dat wij gelijk hebben en de naam Tien gewoon moeten kunnen gebruiken. Dit aanbod sterkt ons in die mening want de naam is gewoon te koop. Zo heilig is de titel dus ook weer niet voor SBS. Wij nemen het aanbod dus niet in overweging en verzinnen ondertussen een andere naam voor de zender."
(Bron)

Geen opmerkingen: