dinsdag, augustus 30, 2005

Geen subsidie voor veiliger gymles

DEN HAAG - Minister Van der Hoeven (Onderwijs) is niet van plan subsidie te verstrekken aan de Stichting Consument en Veiligheid om het bewegingsonderwijs op scholen veiliger te maken. Van der Hoeven heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.
Volgens de minister zijn scholen zelf op de eerste plaats verantwoordelijk voor de veiligheid van leerlingen tijdens het onderwijs. Zij meent dat scholen en gymleraren mans genoeg zijn om de noodzakelijke maatregelen te nemen.
In haar brief constateert Van der Hoeven dat het gymnastiekonderwijs, zowel in het basis- als voortgezet onderwijs, "relatief veilig" is. Wekelijks doen er 2,2 miljoen leerlingen aan mee.
Uit onderzoek van de Stichting Consument en Veiligheid was gebleken dat leerlingen jaarlijks 110.000 letsels oplopen tijdens de gymles. De helft hiervan wordt medisch behandeld, 15.000 op afdelingen voor spoedeisende hulp. Dat aantal neemt af. In een kwart van de gevallen speelde een gladde vloer een rol bij het ontstaan van letsel. Bij 10 procent was een gladde vloer zelfs rechtstreeks de oorzaak.
(Bron)

Geen opmerkingen: