zondag, augustus 28, 2005

Ongeregeldheden op kermis Katwijk

KATWIJK - De laatste dag van de kermis in Katwijk is ontsierd door ongeregeldheden. Een groep van ongeveer honderd jonge kermisgangers keerde zich aan het eind van zaterdagavond tegen de aanwezige politie, meldde een woordvoerder van het korps Hollands Midden.
Eerder op de avond was onenigheid ontstaan tussen een groep Katwijkers en groep Lissenaren. De politie wist de twee kampen evenwel van elkaar te scheiden. De Katwijkers begaven zich daarop naar de kermis alwaar nieuwe spanningen ontstonden. Ze bekogelden twee agenten met flessen en stenen.
De politie riep daarop assistentie in uit Leiden en van de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden. Toen de jongeren ook de aangevoerde versterkingen bekogelde met stenen, tegels, flessen, bloempotten en dranghekken voerde de politie charges uit. De jongeren werden verdreven van het kermisterrein en omstreeks 00.45 uur op de naburige Turfmarkt uiteen gedreven.
Vijf personen zijn aangehouden waaronder twee mannen en een vrouw uit het publiek wegens het uiten van beledigingen en het gooien van voorwerpen naar de politie. De twee mannen liepen verwondingen op. Ze werden gebeten door een politiehond en zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.
(Bron)

Geen opmerkingen: