maandag, augustus 29, 2005

Orkaan Katrina bereikt kust Louisiana

NEW ORLEANS - Het oog van de gevaarlijke orkaan Katrina heeft maandag de kust van de Amerikaanse staat Louisiana bereikt. Dat berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN. Met windsnelheden tot 235 kilometer per uur valt Katrina in de op een na hoogste klasse op de schaal van Saffir-Simpson.
Een woordvoerder van het Nationale Orkaan Centrum zei tegen CNN dat Katrina tussen Grand Isle en de monding van de Mississippi het land heeft bereikt, ongeveer 110 kilometer ten zuidoosten van New Orleans. De orkaan beweegt zich in noordelijke richting met een snelheid van ongeveer 24 kilometer per uur.
De duizenden inwoners van New Orleans die voor de orkaan Katrina schuilen in het Superdome-stadion, zijn maandagochtend zonder stroom komen te zitten. Tot overmaat van ramp begon later ook het dak van het stadion te lekken. Dat berichtte CNN.
Noodgeneratoren zorgen ervoor dat er weer licht brandt in het stadion, maar zijn niet krachtig genoeg om het luchtverversingssysteem te laten draaien. In het stadion bivakkeren ongeveer 10.000 mensen. Amerikaanse media spraken eerder van 30.000 schuilenden.
(Bron)

Geen opmerkingen: