donderdag, september 01, 2005

Airbag ontploft in postagentschap

LAGE ZWALUWE - Airbags zijn er om inzittenden van auto's bij ongelukken te beschermen. Een 40-jarige medewerkster van TPG heeft donderdag het tegenovergestelde ervaren. Door een ontploffende airbag raakte zij in het postagentschap in Lage Zwaluwe lichtgewond. De airbag zat in een postpakket dat bedoeld was voor een particulier. De 40-jarige vrouw liep een snijwond in haar gezicht op.
De technische recherche sluit niet uit dat de airbag geactiveerd is door elektronische apparatuur in het gebouw. De levering van de airbag was tot stand gekomen via Marktplaats.nl.
De politie heeft de verzender van het pakketje achterhaald. Deze heeft de vrouw donderdag direct een bos bloemen laten bezorgen.
Volgens een woordvoerder van de politie is bij hulpverleners bekend dat airbags onder bepaalde omstandigheden voor gevaar zorgen. Zo is het een voorschrift dat hulpverleners zich bij een verkeersongeluk pas naar het slachtoffer in de auto mogen buigen als de niet-geactiveerde airbag onbruikbaar is gemaakt.
(Bron)

Geen opmerkingen: