vrijdag, februari 17, 2006

Auschwitz wil 'onderzoeksteam' uit Iran niet ontvangen

WARSCHAU - De directie van het Auschwitz-museum in Polen zal een eventueel officieel Iraans team dat onderzoek zegt te doen naar de holocaust de deur wijzen. De Iraniƫrs zijn niet welkom in het voormalige nazi-vernietigingskamp. Ook de Poolse minister van Buitenlandse Zaken vindt dat Iraniƫrs die de massamoord onder joden in de Tweede Wereldoorlog ontkennen, beter weg kunnen blijven.
De Iraanse president Ahmadinejad heeft de afgelopen maanden meer dan eens de holocaust een mythe genoemd. Mede op aandringen van de Britse premier Blair heeft Iran evenwel toegezegd een team "onafhankelijke onderzoekers" naar concentratie- en vernietigingskampen in Europa te sturen.
De Iraanse ambassadeur in Portugal zei afgelopen dinsdag nog dat hij niet gelooft dat de nazi's zes miljoen joden hebben vermoord in de oorlog. De gezant verklaarde in Auschwitz te zijn geweest, maar ook daar niet te zijn overtuigd. In zijn visie zou het vermoorden van zes miljoen mensen ten minste vijftien jaar in beslag hebben moeten nemen.
(Bron)

Iran bestaat niet.

Geen opmerkingen: