maandag, februari 13, 2006

'Leerlingenstop in strijd tegen jeugdwerkloosheid'

ROTTERDAM - Studierichtingen van scholen in het middelbaar beroepsonderwijs moeten een leerlingenstop invoeren als hun studenten te weinig kans op een baan hebben. Dat stelt Hans de Boer, voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, maandag in het Algemeen Dagblad.
"Een beroepsopleiding moet kijken wat de arbeidsmarkt vraagt, in plaats van op te leiden voor werkloosheid", aldus De Boer. Volgens hem gaat het onder meer om opleidingen op het gebied van sport, mode, theater en communicatie.
De Boer: "Een beroepsopleiding moet meer kijken naar wat de arbeidsmarkt vraagt en niet opleiden voor werkloosheid. De scholen moeten daar harder in worden."
De Taskforce Jeugdwerkloosheid werd in 2003 opgericht door het ministerie van Sociale Zaken om het grote aantal jongeren dat geen baan heeft, terug te dringen.
(Bron)

Kan die Hans de Boer eens verwezen worden voor een onderzoek van de psyche? Want als het aan hem ligt, kunnen die kids dus niet naar school, waarna ze werkloos zijn en in zijn kampen terecht komen. Of moeten ze allemaal verplicht naar het aspergesteekcollege en de tomatenplukopleiding?

Geen opmerkingen: