donderdag, februari 16, 2006

GroenLinks: helft door zorgstelsel in de min

DEN HAAG - Bijna de helft van de huishoudens zegt er sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel op achteruit te zijn gegaan. Dat blijkt uit een enquête onder vijfhonderd mensen die in opdracht van GroenLinks door het onderzoeksbureau PanelWizard is uitgevoerd.
Vooral mensen met een minimuminkomen, alleenstaande ouders en stellen zonder kinderen hebben minder te besteden, zo meldde GroenLinks donderdag. Meer dan een op de vijf van de huishoudens gaat er meer dan 100 euro per maand op achteruit. Slechts 14 procent zegt erop vooruit te zijn gegaan.
De koopkrachtplaatjes van het kabinet staan volgens GroenLinks in schril contrast met wat mensen werkelijk te besteden hebben.
GroenLinks vindt dat de ministers Zalm (Financiën) en De Kneus (Sociale Zaken) er in hun berekening, voor de invoering van het nieuwe stelsel, ver naast zaten, en dringt aan op verbetering van de koopkracht.
(Bron)

Hierbij nodig ik het gehele kabinet uit voor een etentje bij mij thuis. Ik weet wel dat ze het lef niet hebben, maar ik doe het toch.

Geen opmerkingen: