maandag, maart 06, 2006

Veiligheidssituatie Afghanistan verslechtert

KABUL - De veiligheidssituatie in Afghanistan verslechtert steeds verder en brengt de hoognodige wederopbouw in gevaar. De Verenigde Naties maken zich ernstig zorgen over een reeks aanslagen die zich deze winter heeft voorgedaan in het land. In voorgaande jaren gaven deze maanden juist een daling van het geweld te zien, zei een VN-zegsman maandag.
"Over de hele linie lijkt er een ander soort dreiging te ontstaan, geraffineerder met zelfgemaakte explosieven en zelfmoordaanslagen. Sommige incidenten hebben te maken met opstandelingen of terroristen, andere met georganiseerde misdaad", aldus de woordvoerder van de Verenigde Naties.
"De taak van wederopbouw en ontwikkeling wordt zonder twijfel door dit klimaat bemoeilijkt." Afgelopen week nog vernietigden aanvallers 29 ton meel van het Wereldvoedselprogramma in de provincie Uruzgan.
Tot nog toe hebben opstandelingen dit jaar twaalf zelfmoordaanslagen gepleegd. Tot september kwamen dergelijke acties eigenlijk niet voor in Afghanistan, aldus de woordvoerder.
(Bron)

Geen opmerkingen: