zaterdag, november 18, 2006

Meer mensen vragen hulp aan kerk

AMSTERDAM - Steeds meer mensen met geldproblemen kloppen aan bij de kerk. De financiële hulp van de kerk is het afgelopen jaar met zestig procent gestegen. Dat blijkt uit het rapport 'Armoede in Nederland' van Kerkinactie, meldt Trouw zaterdag.
Een grote meerderheid van de ruim tweeduizend protestantse diaconieën doet volgens het rapport aan armoedebestrijding. Ze geven onder meer voedsel en geld. Volgens het rapport werd dit jaar ruim tienduizend keer beroep gedaan op de diaconie. Dat is een toename van eenderde. Het totale hulpbedrag liep op tot ruim zeven miljoen euro, een stijging van zestig procent.
Het rapport wordt zaterdag aangeboden aan minister van Sociale Zaken Aart-Jan de Kneus (CDA). De bewindsman vindt niet dat de kerk het werk van de overheid opknapt. "De overheid moet mensen zo snel mogelijk weer op de been helpen", zegt hij in het dagblad."Maar ze moeten het zelf doen."
(Bron)

Het gaat steeds beter in Nederland. Na het zuur komt het zoet. En ze leefden nog lang en gelukkig.

2 opmerkingen:

Gerbrand zei

Bij kerken zitten veel enthousiaste vrijwilligers. Om ondanks leegloop en zorgtaken die door de overheid zijn overgenomen toch nog wat te doen te hebben, zijn ooit voedselbanken begonnen. De voedselbanken zijn dus niet ontstaan door armoede maar simpelweg door het idee om wat te doen met voedsel dat anders toch wordt weggegooid.

Hippo zei

Ik denk dat je het dan toch niet helemaal helder ziet.