zondag, november 12, 2006

V.: half miljoen voor allochtone homo's

AMSTERDAM - Minister Rita V. van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft zondagmiddag namens het kabinet een half miljoen euro beschikbaar gesteld om homoseksualiteit onder allochtonen bespreekbaar te maken.
Zij maakte dit in Amsterdam bekend tijdens een discussiemiddag met homokiezers. Belangenorganisatie COC mag voor dit geld een grote campagne voeren om dit te bewerkstelligen.
Het COC vroeg de minister zich in een volgend kabinet harder in te zetten voor de belangen van homoseksuelen. "Daar kan ik kort over zijn: u kunt op mij rekenen", zei de minister.
Uit recent onderzoek bleek dat 80 procent van de Turkse en 88 procent van de Marokkaanse jongeren zegt geen homo in zijn vriendenkring te accepteren.
Verdonk schrok erg van de verhalen die sommige gemolesteerde homo's vertelden tijdens de bijeenkomst. Een homo vertelde onder meer dat zijn huis in brand was gestoken door allochtone jongeren.
Homobelangenorganisatie COC wil met het geld bereiken dat antidiscriminatiebureaus en allochtonenorganisaties op lokaal niveau gaan samenwerken om homoseksualiteit bespreekbaar te maken.
Bijvoorbeeld met dialoogprojecten, sportevenementen of culturele initiatieven waarbij allochtonen over homoseksualiteit kunnen leren. Ook wil het COC gaan praten met imams om het onderwerp in moskeeën bespreekbaar te maken.
"We willen homoseksualiteit onder allochtonen een gezicht geven", legt COC-voorzitter Frank van Dalen uit. Zo wil de belangenorganisatie onder meer duidelijk maken dat ook het beeld van homoseksualiteit in Marokko zich inmiddels ontwikkeld heeft.
"Nederlandse Marokkanen zijn vaak veel conservatiever dan Marokkanen in Marrakesh. Er is daar inmiddels een levendige homoscene." V. wil ook dat de nadruk komt te liggen op acceptatie van homoseksualiteit op scholen. "Scholen moeten een veilige plek zijn", beklemtoonde ze.
(Bron)

Daar komt ze dan toch snel achter.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt heel mooi; een half miljoen!
Maar het lijkt me bitter weinig; wat kunnen er mee doen? Sportevenementen? Heeft Verdonk enig idea hoeveel dat kost?

Hippo zei

Nee, je begrijpt het niet: "een half miljoen" klinkt gewoon leuk, meer niet.