woensdag, november 15, 2006

Pastors vergelijkt islamisering met oprukkend nazisme

HILVERSUM - De gevestigde orde treedt niet op tegen de islamisering van Nederland, net zomin als de politiek in de jaren dertig verzuimde het oprukkende nazisme aan te pakken. Dat is de strekking van een radiospotje van EénNL, dat woensdag wordt uitgezonden en dat dinsdagavond al te horen was in het tv-programma Pauw & Witteman.
EénNL-lijsttrekker Marco Pastors zei in het programma dat de overheid moet optreden nu onder druk van moslim-extremisten columnisten en cabaretiers zich niet meer vrij durven uitspreken, Ayaan Hirsi Ali het land moet verlaten, Theo van Gogh vermoord werd, eerwraak steeds vaker voorkomt en kinderen ontvoerd worden naar het land van herkomst.
"Wanneer zeggen we nu: tot hier en niet verder", aldus Pastors. Er is wel geen islamitisch land dat ons bezet, maar wel een gemeenschap waar extreme figuren niet worden aangepakt, zei Pastors in antwoord op vragen van de interviewers waar nu precies de parallel ligt tussen de bezetting door de nazi's en de komst van moslims. Hij vindt het tijd dat geïntegreerde moslims optreden.
"Ik hoor weinig moslims die zeggen dat het zo niet langer kan en die vinden dat zij de misstanden in de eigen gemeenschap moeten aanpakken."
(Bron)

Ik vermoed dat de gemiddelde moslim sowieso kotst van die fundamentalisten. Zoals in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog niet iedereen een nazi of een NSB'er was. Pastors doet niet aan nuances, dat weet ik wel. Maar dit gaat wel erg ver. Raakt ie nerveus van de peilingen? Moet er daarom een schepje bovenop? Iets meer het ware gezicht laten zien?


'Moslims naar rechter om uitspraken Pastors'

AMSTERDAM - Moslims moeten lijsttrekker Marco Pastors van EénNL voor de rechter dagen, omdat hij de dreiging van het opkomende nazisme van voor de Tweede Wereldoorlog vergelijkt met de huidige 'islamisering' van Nederland.
Dit zegt historicus David Barnouw, die als onderzoeker is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.
Marco Pastors zegt in een radiospotje voor zijn partij: "Vóór de Tweede Wereldoorlog durfde de gevestigde orde de Duitsers niet aan te pakken. Nu doet de politiek niets tegen de islamisering van Nederland".
Barnouw noemt de vergelijking flauwekul. "Als ik moslim was, zou ik naar de rechter stappen vanwege belediging. Bovendien is de opmerking onjuist. Pastors doet alsof er in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog niks tegen het nazisme is gedaan. Dat is er juist wel. Liberalen, socialisten en katholieken werkten hard samen tegen de opkomende NSB", zegt Barnouw.
Voor D66-voorman Alexander Pechtold is de uitspraak van Pastors het tweede dieptepunt in de campagne, na de opmerking van Geert Wilders die de komst van moslims naar Nederland een 'tsunami van islamisering' noemde. "Het is dieptriest", zegt Pechtold, die de uitspraken van Pastors een wanhoopsoffensief noemt vanwege tegenvallende resultaten in de peilingen voor Eén NL.
Volgens Hikmat Mahawat Khan, nummer drie van Eén NL en zelf moslim, worden de woorden van Pastors verkeerd begrepen. "Pastors vergelijkt de situatie van de gevestigde orde die voor de oorlog niet reageerde op het opkomende nazisme met de gevestigde orde die nu niet reageert op de opkomende islamisering. Iedereen die daar iets van zegt, wordt weggezet als een slecht mens."
(Bron)

Geen opmerkingen: