maandag, februari 12, 2007

Oostenrijkse meisjes zeven jaar in kelder opgesloten

WENEN - Drie Oostenrijkse meisjes zijn zeven jaar lang door hun moeder opgesloten in een kelder. Ze verbleven daar in vrijwel volkomen duisternis, speelden met muizen en spraken in een eigen taal, meldde Oostenrijkse media maandag.
De politie ontdekte Viktoria, Katharina en Elisabeth al in oktober 2005 nadat een buurman herhaaldelijk zijn vermoedens had geuit en dreigde met een rechtszaak tegen de gemeente. Pas zondag maakten de autoriteiten de ontdekking van de zusjes (nu 14, 18 en 21 jaar) bekend.
In Oostenrijk is geschokt gereageerd op de onthulling. Een half jaar geleden werd het land al opgeschikt door de verschijning van Natascha Kampusch, die na acht jaar opsluiting in een kelder aan haar ontvoerder had weten te ontsnappen.
De drie zussen waren het slachtoffer van hun eigen moeder, die na haar echtscheiding in een depressie raakte. Ze is inmiddels in hechtenis en moet over enkele weken voorkomen wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en mishandeling. Ze kan vijf maanden tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen.
De meisjes werden aangetroffen in een volkomen vervuilde woning. Er was geen stromend water en het vuil en uitwerpselen lagen tot een meter hoog. De vloer was aangetast door de muizenpoep. De meisjes zijn er zowel lichamelijk als geestelijk ernstig aan toe.
Deskundigen spraken maandag in de Oostenrijkse media de vrees uit dat zij nooit over hun afschuwelijke jeugd zullen heenkomen.
(Bron)

Eng dat zo'n buurman dan al een tijd vruchteloos roept...

2 opmerkingen:

Unknown zei

en waar was de vader?

Anoniem zei

Vaders hoeven niet te zorgen hè. Als het mis gaat met kinderen, ligt dat altijd aan de moeder. En als pappa iets te verwijten valt, komt dat doordat mamma niet de goede man heeft uitgezocht.