dinsdag, februari 13, 2007

Stoplicht meet luchtkwaliteit klaslokaal

ARNHEM - Ongeveer 160 scholen in Gelderland krijgen zogenoemde venti-lights in de klaslokalen. Deze stoplichten geven met oranje en rood licht aan wanneer het tijd is om iets te doen aan de kwaliteit van de binnenlucht. Als het licht op groen staat, is alles in orde.
De aanschaf van de venti-lights, een lespakket en een advies op maat van de GGD is mogelijk doordat Gedeputeerde Staten van Gelderland dinsdag hebben besloten een bedrag van 120.000 euro beschikbaar te stellen voor de verbetering van de luchtkwaliteit in scholen.
Een aantal jaren is al bekend dat de binnenlucht op 80 procent van de scholen onder de maat is. In Gelderland wordt daar nu door geld van de provincie, gemeenten en de GGD's structureel iets aan gedaan, aldus verantwoordelijk gedeputeerde René van Diessen.
(Bron)

Natte, koude dagen, in die noodbarakken die er al 20 jaar te lang stonden. Druppende jassen op de gang, zwoegende kacheltjes in de lokalen, gemene tocht over de vloer en door de verbogen voegen. En als het zomer was, smolt je er weg.
Brrrr.

Geen opmerkingen: