woensdag, februari 14, 2007

Vier aanhoudingen voor terroristische dreiging Schiphol

SCHIPHOL - De marechaussee heeft woensdag vier personen aangehouden naar aanleiding van de terroristische dreiging die tegen Schiphol was gericht. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem gemeld. In belang van het onderzoek wil justitie verder nog niets kwijt.
Volgens medewerkers op Schiphol keek de marechaussee uit naar een auto met een Duits kenteken. Er is "effectief ingegrepen", zei minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) in een eerste reactie.
De bewindsman is woensdagochtend tijdens een debat in de Tweede Kamer geïnformeerd over de bedreiging.
De Koninklijke Marechaussee intensiveerde woensdag het toezicht en de controle op en rondom de luchthaven Schiphol als gevolg van de dreigbrief. Die extra maatregelen werden in de loop van de middag weer ingetrokken na de arrestaties.
De marechaussee was tot die tijd druk in de weer om de extra beveiliging op en rondom de luchthaven in goede banen te leiden. Er werden onder meer controleposten ingericht.
Marechaussees controleerden voor vertrekhal 1 auto's en hun inzittenden. Verder fouilleerden zij preventief buiten de terminal, onder meer op parkeerplaatsen.
(Bron)

Geen opmerkingen: