dinsdag, mei 08, 2007

Bende steelt parkeerkaarten invaliden

DEN HAAG - De politie heeft in Den Haag elf verdachten aangehouden die zij verdenkt van handel in gestolen invalidenparkeerkaarten. Twee van hen zijn parkeerwachters.
De parkeerwachters zouden hun vrienden hebben getipt in welke auto's zij het best hun slag konden slaan. Dat liet een politiewoordvoerder dinsdag weten.
De verdachten hebben 31 diefstallen bekend. Zij zouden de kaarten voor 150 euro van de hand hebben gedaan, aldus de woordvoerder. Met de kaarten kan op speciaal voor invaliden gereserveerde plaatsen worden geparkeerd.
De politie kreeg eind 2006 meerdere meldingen binnen van gestolen invalidenparkeerkaarten in de Haagse wijk Laakkwartier. Ook kreeg de politie informatie van de dienst die zich met de verspreiding van de kaarten bezig houdt, waaruit bleek dat een parkeercontroleur zou handelen in de parkeerbewijzen.
Na onderzoek hield de politie in maart en april twee controleurs en nog eens negen verdachten aan. De verdachten variƫren in de leeftijd van 15 tot 55 jaar en komen uit Den Haag.
(Bron)

Geen opmerkingen: