dinsdag, mei 08, 2007

Werkstraf voor Giel Beelen

HAARLEM - Dj Giel Beelen is vorige week door de politierechter in Haarlem veroordeeld tot een werkstraf van dertig uur en een boete van 340 euro, omdat hij september vorig jaar ondanks een rijverbod toch achter het stuur zat. Dat heeft zijn advocaat Ben Fritz dinsdag bevestigd.
De Haarlemse dj zat september vorig jaar in Zandvoort achter het stuur, nadat de kantonrechter in Den Haag hem eerder een rijontzegging van een half jaar had opgelegd voor een snelheidsovertreding.
Volgens advocaat Fritz was Beelen in de veronderstelling dat hij over die ontzegging nog bericht zou krijgen van justitie.
De raadsman stelt dat Giel Beelen wel eens te hard rijdt om 's morgens vroeg op tijd in de studio in Hilversum te zijn. Hij presenteert elke ochtend een radioprogramma tussen zes en negen.
Advocaat Fritz wijst erop dat Beelen een half jaar lang met de taxi naar de studio is gegaan en dat hem dat veel geld heeft gekost.
De populaire dj hield er rekening mee dat hij dat opnieuw moest doen, omdat er nog een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar openstond van een andere snelheidsovertreding. De politierechter was echter mild voor de dj. In plaats van het rijverbod verlengde zij de proeftijd met een jaar.
(Bron)

Te hard rijden is dom - hij zal zo langzamerhand toch wel weten hoe lang hij nodig heeft om op zijn werk te komen?
Met de taxi naar je werk gaan is duur ja, maar wiens schuld is dat?

Geen opmerkingen: