zaterdag, mei 12, 2007

Examenstunt loopt uit de hand

HEEMSKERK - Een eindexamenstunt in Heemskerk is vrijdag flink uit de hand gelopen. Dat meldde de politie zaterdag. Aan de buitenkant van het Kennemer College waren op de ruiten hakenkruisen aangebracht en hadden jongeren sloten vernield.
Binnen had een groep van ongeveer vijftien jongens en meisjes van vijftien en zestien jaar oud vernielingen aangericht aan de gymzaal. Zij hadden daar onder meer op diverse plekken geĆ¼rineerd en peuken uitgedrukt op de vloer.
Agenten die rond 03.15 uur bij de vmbo-school naar binnen gingen omdat het alarm was afgegaan, troffen in een opslagruimte een 15-jarige Beverwijker aan die zwaar onder invloed was door overmatig alcoholgebruik. Hij is door een ambulance meegenomen voor controle in een ziekenhuis.
Het is volgens de politie aan de school om te bepalen wat er moet gebeuren met de leerlingen. Volgens de jongeren in de gymzaal was een groep scholieren van een andere school verantwoordelijk voor de vernielingen aan de buitenkant van het pand.
In Haaksbergen zijn donderdagavond eveneens tijdens een eindexamenstunt vernielingen aangericht op een middelbare school. Jongeren gooiden eieren, vla en yoghurt tegen alle schoolramen en propten maandverband in de wc, waardoor de riolering verstopt raakte.
De eindexamenscholieren van Het Assink Lyceum gooiden verder fietsenrekken op het dak, waardoor deze zou kunnen gaan lekken. Ook lag er op het plein overal glas, waarschijnlijk van gebruikte drankflessen.
(Bron)

Geen opmerkingen: