dinsdag, juni 05, 2007

Bejaardenband bestormt Britse hitparade

LONDEN - Een popgroep van Britse bejaarden bestormt de Britse hitparades. De seniorenband The Zimmers scoort met een coverversie van My Generation van The Who. Britse media spreken over Zimmermania.
Leadzanger van de 40-koppige groep is Alf Carretta, met zijn negentig jaar een van de jonge broekjes van de band. Bij elkaar zijn de leden 3000 jaar. Oudste zanger is de 100-jarige Buster Martin.
De video van het lied op internet werd al ruim 2,3 miljoen keer bekeken. The Zimmers zijn genoemd naar het Engelse woord voor een looprekje. De groep is bedacht door een documentairemaker die werd geconfronteerd met vereenzaamde ouderen.
(Bron)

Maar een band van bejaarden is op zich toch niets nieuws?


Keith Richards wil ook in rolstoel blijven toeren

AMSTERDAM - Zelfs als hij in een rolstoel belandt, zou Keith Richards blijven toeren met de Rolling Stones. Dat zegt de 63-jarige gitarist naar aanleiding van de start van de zomertournee van de band, dinsdag in het Belgische Werchter.
Vorig jaar werden meerdere concerten van de Stones afgelast omdat Richards een hersenoperatie moest ondergaan. Hij was uit een boom gevallen toen hij een kokosnoot wilde plukken.
De tournee brengt de rockers op leeftijd deze zomer langs plaatsen waar ze niet eerder kwamen, zoals Servië en Oekraïne.
Uiteraard worden voor de Bigger Bang Tour 2007 ook de landen aangedaan waar de Rolling Stones al vele malen eerder op het podium stonden, zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland. Vrijdag staan de Stones in het Goffertpark in Nijmegen.
"Europa is zo'n divers gebied", zegt Mick Jagger. "Elke nieuwe stad brengt een andere taal en een andere cultuur met zich mee. Dat maakt de Europese tournee zo leuk om te doen."
Want ondanks de roem, rijkdom en leeftijd wil de zanger door, zo zegt hij, en beschouwt hij een tournee niet als werk. "Het is meer als sporten: je oefent, rent, speelt een liedje, je repeteert. En dan duurt de uiteindelijke show maar een uurtje of twee."
Tot groot vermaak van Richards nemen de oorspronkelijke fans van de Rolling Stones tegenwoordig hun kinderen en kleinkinderen mee naar de concerten. "Dat is hartverwarmend. Sommige 12-jarige jochies die ooit op de voorste rij zaten, spelen nu zelf in bands. Het is inspirerend dat je zoiets in werking kan zetten."
De Bigger Bang Tour 2006 was in financieel opzicht de meest succesvolle tournee in de geschiedenis. Ze bracht vorig jaar meer dan honderd miljoen dollar in het laatje.
(Bron)

Geen opmerkingen: