woensdag, juni 06, 2007

Teletubbies in actie tegen homobeleid Polen

DEN HAAG - Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po hebben woensdag bij de Poolse ambassade in Den Haag in duidelijke teksten hun afkeer laten blijken tegen de antihomo-uitlatingen van de Poolse regering.
De Teletubbie-figuren raakten onlangs in het Oost-Europese land in opspraak, nadat de regering had laten onderzoeken of ze tot homoseksualiteit aansporen.
Voor de Jonge Socialisten (JS) in de PvdA was dat reden voor actie. "De Europese Unie moet duidelijk maken dat Polen geen keuze heeft. Wil zij volwaardig lid van de EU blijven, dan zal Polen gelijke rechten voor iedereen moeten respecteren", aldus JS-voorzitter Ruben Zandvliet.
Actievoerders, verkleed als de hoofdpersonen van de kleuterserie, ontrolden voor de ambassade een spandoek met daarop teksten als 'Homo's uit Polen, Polen uit de EU' en 'Maak van Polen een echt EU-land'.
Iedereen die de Poolse ambassade binnenging kreeg een flyer overhandigd, waarin de JS uitleggen hoe het homobeleid van Polen in contrast staat met het Europese beleid.
"Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken moet duidelijk maken dat het een kwestie is van aanpassen en gelijke rechten voor homo's en hetero's accepteren, of opkrassen uit de EU", aldus Zandvliet.
Bij de actie was ook Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid van de PvdA, aanwezig. "Deze ludieke actie ondersteun ik graag. De Poolse regering moet keihard de waarheid worden verteld. De uitlatingen over onder meer de Teletubbies zijn onacceptabel. De Nederlandse regering moet hierin het voortouw nemen en Polen zeggen dat dit niet kan zo", aldus Bouwmeester.
De Poolse ombudsman voor kinderrechten Ewa Sowinska verrichtte in opdracht van de regering een diepgravend onderzoek naar de Teletubbies. Volgens haar hebben de vier peuterhelden echter geen negatief effect op de psychische ontwikkeling van kinderen.
De huidige Poolse leiders haalden zich al eerder de woede van mensenrechtenorganisaties op de hals met meningen en maatregelen die homoseksuelen zouden discrimineren.
(Bron)

Maakt Polen zich eigenlijk ook druk om Donald Duck? Een eend met uniformjasje en petje, zonder broek, die 3 neefjes verzorgt?

Geen opmerkingen: