woensdag, juni 06, 2007

Lebbis en Jansen stoppen met oudejaarsconference

AMSTERDAM - Het cabaretduo Lebbis en Jansen verzorgt dit jaar geen oudejaarsconference. Dat heeft impresariaat Harry Kies maandag gemeld. Het is voor het eerst in twintig jaar dat Hans Sibbel en Dolf Jansen in december niet hun visie op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar geven.
Beide cabaretiers hebben de afgelopen jaren al vaker soloprogramma's gemaakt. Een zegsvrouw van het duo beklemtoont echter dat het tweetal niet uit elkaar is. "Ze willen echter de routine van de afgelopen twintig jaar doorbreken", zei hun woordvoerster. "Ze hebben nu de helft van hun leven elk eind van het jaar hetzelfde gedaan. Het kan artistiek verfrissend zijn om dat patroon eens te veranderen."
Dolf Jansen gaat wel in zijn eentje een voorstelling maken waarmee hij de laatste maanden van het jaar langs de theaters trekt. Hans Sibbel prolongeert komend seizoen zijn soloprogramma Het Kwaad.
Lebbis & Jansen trokken met hun oudejaarsconference al jarenlang uitverkochte zalen. Het duo kent elkaar via de atletiekvereniging, waar zij in 1988 hun eerste oudejaarsvoorstelling speelden. In 1989 won het tweetal op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieksprijs. Zij imponeerden destijds de zaal door tijdens de voorrondes een totaal ander programma te spelen dan in de finale.
De VARA zond de oudejaarsconferences van Lebbis & Jansen vanaf 1994 op de radio, en vanaf 1999 ook op televisie uit.
(Bron)

Jammer :-(

Geen opmerkingen: