zondag, september 30, 2007

Inzittenden auto ontsnapt na wilde achtervolging

TILBURG - Politiemensen hebben zaterdagochtend vroeg, na een wilde achtervolging, schoten gelost in een poging drie inzittenden van een auto aan te houden. De mannen hadden kort daarvoor de achtervolgende politiewagen geramd.
Een surveillancewagen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zette de achtervolging in op de A58 richting Tilburg. De agenten wilden een blaastest afnemen bij de bestuurder omdat het voertuig slingerend over de snelweg reed.
De bestuurder, die samen met twee andere mannen in de auto zat, negeerde echter herhaaldelijk het stopteken van de politie.
De achtervolging zette zich voort op Belgisch grondgebied nadat de bestuurder de afslag Goirle/Turnhout nam. Het voertuig botste daar op de politiewagen. Daarna keerde de bestuurder en reed weer terug richting Nederland. De agenten raakten niet gewond bij de actie en zetten de achtervolging voort.
Bij Tilburg raakte het voertuig van de drie van de weg en belandde langs de Ringbaan West in een sloot. De mannen sloegen daarna op de vlucht. In een poging het trio aan te houden, losten de agenten schoten op de verdachten. De drie wisten echter te ontkomen. Ook een uitgebreide speurtocht in het gebied met honden leverde geen resultaat op.
De Rijksrecherche stelt, zoals gebruikelijk, een onderzoek in naar de door de politie geloste schoten.
(Bron)

Geen opmerkingen: