dinsdag, oktober 02, 2007

Zeeuwen schrikken van alarm

GOES - In heel de provincie Zeeland zijn dinsdagmiddag de alarmsirenes als gevolg van een storing afgegaan. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.
Om even voor half vijf hoorden mensen in heel Zeeland de sirenes. De centrale van de politie wordt op dit moment overspoeld met verontruste telefoontjes van mensen die de sirenes hebben gehoord, aldus de woordvoerder.
Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zeeland zei dat er dinsdag een testalarm werd uitgevoerd.
"Dat gebeurt vaker, maar nu stonden de instellingen nog zoals die maandag bij de reguliere test op de eerste maandag van de maand stonden. Op het bedieningsscherm is dat niet te zien. Nu blijkt dat dat heel lastig is."
De woordvoerster zei dat het ministerie van Binnenlandse Zaken de eigenaar is van het systeem en dat die in alle provincies hetzelfde is. "Het zou dus net zo goed in een andere provincie ook kunnen gebeuren."
"Het ministerie zou nu moeten kijken of die instellingen zichtbaar kunnen worden gemaakt."
Het alarm heeft veel commotie veroorzaakt bij hulpdiensten, de gemeenten en bij de regionale omroep, waar de telefoons roodgloeiend stonden.
(Bron)

In elk geval reageren mensen. Nu maar hopen dat ze bij een echt alarm niet zullen denken: 'Zal wel een foute test zijn'.

Geen opmerkingen: