zaterdag, oktober 11, 2008

Eten van vis niet zonder risico

HILVERSUM - Eten van vis kan gevaarlijk zijn. Vissen kunnen namelijk een hoog gehalte aan dioxines in hun vet hebben opslagen. Dat heeft Tinka Murk, toxicoloog aan de Wageningen Universiteit, zaterdag in het televisieprogramma Kassa gezegd.
Het Voedingscentrum adviseert om twee keer per week vis te eten.
"Dat is een goed advies, maar overschrijdt de grens van twee keer per week niet, anders kom je snel over de maximale hoeveelheid dioxines heen", aldus Murk. Het slikken van visoliecapsules raadt zij af. Zeker wanneer vis al onderdeel is van het menu.
Uit onderzoek van Murk blijkt dat vooral vis uit Nederlandse rivieren, de Middellandse Zee en vis die dicht bij de kust is gevangen, veel dioxine bevat. Ze ontraadt dan ook deze vis te eten.
(Bron)

En maximaal één keer per maand tonijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gewoon geen vis, vuile dierenbeulerij is het zoiezo al.

Anoniem zei

Ik eet rustig vis, en vlees, en indien mogelijk (steeds vaker!) kies ik voor biologisch.
Wat voer jij de katten?

Anoniem zei

Tja. Asielkatten, dat dan weer wel. Maar fout natuurlijk, ik zal ze zsm humaan laten inslapen, dan mag ik weer kritiek leveren.
En mijn katten krijgen in ieder geval geen vis, voorzover ik me bewust ben uit de etiket info.

Biologische vis is een grote leugen, trouwens, maar ja als je zelf graag voor de gek laat houden...