woensdag, november 05, 2008

Duitse busramp veroorzaakt door smeulende sigaret

HANNOVER - De busbrand die dinsdag op de snelweg A2 nabij Hannover het leven kostte aan twintig personen is veroorzaakt door een smeulende sigaret. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag bekendgemaakt.
In de touringcar, die met 32 ouderen op weg was naar Berlijn, ontstond rond 20.45 uur brand in het toilet. Vermoedelijk heeft een passagier daar zitten roken en een smeulende sigaret achtergelaten.
Toen er rook uit het toilet kwam, heeft een passagier de deur opengemaakt. Daarop sloegen de vlammen uit het toilet, waarop de brand zich razendsnel uitbreidde.
Een aantal passagiers heeft het voertuig niet kunnen verlaten. Volgens de woordvoerder zijn sommige slachtoffers zo erg verbrand dat hun lichamen onherkenbaar zijn. Twaalf mensen raakten gewond, van wie er nog drie in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.
Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De chauffeur zette de brandende bus aan de kant van de weg. Volgens de zegsman waren de inzittenden op de terugweg van een gratis reisje naar een varkensboerderij in Dortmund, waar ze bourgondisch gegeten en gedronken hadden.
(Bron)

Geen opmerkingen: