dinsdag, november 04, 2008

Europese waarnemers VS voelen zich belemmerd

WASHINGTON - Europese waarnemers voelen zich belemmerd bij hun observatie van de Amerikaanse presidentsverkiezingen dinsdag. Een team van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) klaagde over beperkingen.
De OVSE-waarnemers stelden dat zij in Fort Lauderdale (Florida) slechts een stemlokaal mochten bezoeken. Het stemlokaal was ook nog eens door de autoriteiten geselecteerd, aldus de groep.
Een woordvoerder sprak over een onacceptabele gang van zaken. Uitgerekend in Florida, waar bij de verkiezingen van 2000 onregelmatigheden waren geconstateerd, hadden de waarnemers een andere houding van de autoriteiten verwacht.
Ook in andere staten zijn er problemen bij stembureaus. In Virginia kwamen ongeveer vierhonderd klachten binnen. Ook in de staten Pennsylvania, Ohio en New Jersey klaagden mensen over haperende stemmachines, lange wachtrijen en stembureaus die de deuren te laat openden.
(Bron)

TT 104 Stemproblemen in de staat Virginia

In verschillende Amerikaanse staten zijn er problemen bij de stembureaus, vooral in Virginia. Daar zijn ongeveer vierhonderd klachten binnengekomen, maar ook in Pennsylvania, Ohio en New Jersey ging het een en ander mis.
De klachten variƫren van haperende stemmachines tot enorme wachtrijen en stembureaus die te laat opengingen.

Wat me gisteren opviel: McCain die ineens riep: "We hebben nog niet verloren!" "Nog niet"? Kennelijk twijfelt ie zelf toch een beetje?

Geen opmerkingen: