dinsdag, november 04, 2008

Overheid huurt minder extern personeel in

DEN HAAG - De rijksoverheid zal de komende jaren minder geld uitgeven aan extern personeel. Het kabinet begint in 2009 met een bezuiniging van 23,1 miljoen euro op de kostenpost. Dat heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken dinsdag gemeld.
De bezuiniging op extern personeel zal oplopen tot een bedrag van 38,2 miljoen euro in 2011. Dat bedrag moet ook in de daarop volgende jaren worden gehaald. Ter Horst volgt met deze ingreep een oproep van de Tweede Kamer.
De Kamer vindt dat het kabinet de inhuur van externe medewerkers hoe dan ook moet terugdringen. Ter Horst wilde zich in eerste instantie alleen vastleggen op de toezegging dat de uitgaven aan externen niet meer toenemen. De rijksoverheid gaf vorig jaar 1,2 miljard euro uit aan de inhuur externen.
(Bron)

Op sommige plekken worden externen ingehuurd tegen megabedragen, die dan of ontdekken wat op de werkvloer allang bekend is, of nieuwe werkmanieren uitdenken die niet te doen zijn. Als je het vergelijkt met een supermarkt: een slimmerd die bedenkt dat de supermarkt beter naast de groentekweker kan gaan zitten om de transportkosten omlaag te brengen (dat je dan je klanten kwijt bent, is een detail), of die na maanden duur betaald onderzoek rapporteert dat ruimere openingstijden best handig zouden kunnen zijn.

Geen opmerkingen: